Voedselbank Best ontvangt 1.500 pakken koffie dankzij waardepuntenactie van de Lionsclub Best-Oirschot.

Lionsclub Best-Oirschot heeft in de maanden november en december 2019 Douwe Egberts koffiepunten ingezameld, 715.646 in totaal. De inwoners konden hun koffiepunten inleveren bij verschillende locaties en supermarkten in Best, Middelbeers, Spoordonk en Oirschot. In ruil voor deze koffiepunten ontving de Voedselbank Best en omstreken afgelopen week 1.500 halfpondspakken koffie van Douwe Egberts. Dat komt neer op zestigduizend koppen koffie.

Arnold Dijkstra van de Lionsclub Best Oirschot overhandigde eind februari 2020 symbolisch een cheque ter waarde van 1500 pakken koffie aan de Voedselbank Best. Hij vond het hartverwarmend om te zien hoeveel inwoners uit Best, Middelbeers, Spoordonk en Oirschot deze voedselbank een warm hart toedragen en dankt iedereen die aan het succes van deze actie bijgedragen heeft.

Voedselbank Best en omstreken is er voor Best, Son en Breugel, Oirschot, Spoordonk en De Beerzen. Voorzitter Frans van Rosendaal dankt Lionsclub Best-Oirschot voor de organisatie en vermeldt tevens dat er momenteel 86 gezinnen gebruik maken van Voedselbank Best. Ruim dertig vrijwilligers zorgen dat het voedsel op de juiste plekken terechtkomt.