Het begint stilaan een traditie te worden. Wanneer de laatste vrijdag van het jaar met rasse schreden nadert wordt er contact gelegd tussen de voedselbank en de broers Con en John Schoonderwoerd. “Zullen we de cliënten op de laatste vrijdag van het jaar weer verrassen met een heerlijke zak oliebollen?“ is de vraag van de voedselbank.  “Jazeker gaan we dat doen.“  is het antwoord van Con.

Met de grandioze ondersteuning van Golfclub Son worden voor het derde jaar op rij de voorbereidingen getroffen.

Op vrijdag 28 december 2018 om 07.00 uur is iedereen present om te starten met het maken van beslag en de oven op te warmen.

Wanneer de eerste cliënten om 12.00 uur zich melden voor hun wekelijks voedselpakket worden zij ook dit jaar weer verrast met een heerlijke zak oliebollen. Het aantal gebakken bollen loopt dan al tegen de 900 stuks.

Wanneer om 13.30 uur alle cliënten zijn geweest staan ook een twintigtal vrijwilligers in de rij om verwend te worden met een zak oliebollen met of zonder krenten.

Om 14.00 uur zijn de emmers met beslag allemaal leeg en zijn er ongeveer 1200 oliebollen gebakken.

Tijdens de nababbel roept Con als eerste; dit is zo leuk, dat gaan we volgend jaar weer doen ! Wij als vrijwilligers van de voedselbank zullen de laatsten zijn om dit tegen te spreken.

Con en John maar zeker ook Golfclub Son; hartelijk dank voor jullie inzet om deze laatste vrijdag van het jaar 2018 zo geweldig ingevuld te hebben.

Namens alle cliënten en vrijwilligers van Voedselbank Best e.o.