Extra activiteiten voedselbank Best e/o

Kledingboetiek ‘de smalle beurs’
Voordat cliënten zich melden bij de presentietafel kunnen ze terecht bij kledingboetiek ‘de smalle beurs’. Daar zijn kleding, schoenen, zwangerschapskleding, babyspullen, dekbedden, speelgoed etc. te koop.
De prijzen variëren van € 0,10 voor een T-shirt tot € 3,- voor een winterjas. Regelmatig is er uitverkoop.

Deze ruimte wordt gehuurd en daarom wordt er geld gevraagd voor deze zaken. Het geld dat overblijft wordt aan kinderactiviteiten besteed. De dames van de kledingboetiek bepalen in overleg met de kerngroep waaraan het geld besteed wordt.

Blijft de kleding langer dan 6 weken hangen dan gaan de spullen naar een dorpje in Roemenië. Eenmaal per maand wordt dit opgehaald.

Verjaardagen
Iedere jarige krijgt een verjaardagskaartkaart en een cadeautje.

Kinderen vanaf 1 tot en met 18 jaar krijgen een doos van de Jarige Job. Alle jarige kinderen van 0 tot en met 15 jaar krijgen een taart. Door een twintigtal dames worden deze bij toerbeurt gebakken. Dit zijn de standaard regels. Het komt uiteraard voor dat niet altijd alles mogelijk en op voorraad is.

De lijsten moeten 6 weken van te voren zijn ingestuurd en er kunnen geen wijzigingen meer doorgevoerd worden. Cliënten die dus na deze datum ingeschreven worden en binnen deze weken jarig zijn komen niet in aanmerking. Uiteraard proberen we te zoeken naar een vervanging.

Sinterklaasactiviteit
Elk jaar komt Sinterklaas en zijn zwarte Pieten de voedselbank bezoeken. Elk kind dat op de basisschool zit wordt uitgenodigd om aan dit feest deel te nemen. Sinterklaas neemt alleen cadeautjes mee voor de uitgenodigde kinderen die op deze middag komen.

Activiteiten voor de jeugd
De vrijwilligers van de voedselbank proberen eenmaal per half jaar een extra activiteit voor alle kinderen van de cliënten te regelen. Dit varieert van een dagje naar Dippi Doe en Waterskiën, bezoek aan Bioscoop, Best Zoo en naar een wedstrijd van PSV, een dagje Efteling tot gewoon een dagje spelletjes doen in de bossen. Deze activiteiten zijn afhankelijk van sponsoren.

 

Snel naar: