Op zondag 23 december 2018 werd in restaurant Quatre Bras op initiatief van Sophie van Genugten een kerstdiner aangeboden voor minderbedeelden die ingeschreven staan bij Voedselbank Best.
Het gezelschap bestond uit 150 personen, zowel volwassenen als kinderen. In een in kerstsfeer aangeklede zaal werden de gasten ontvangen.

Het driegangen menu bestond uit heerlijke tomatensoep met brood, parelhoen met aardappel gratiën en gemengde groenten overdekt met rode wijnsaus. Hierbij werd frites geserveerd. Als nagerecht stond pralineparfait met chocolade sponscake op het menu.  Alvorens naar huis te gaan werd nog een kop koffie of thee aangeboden.

Ook met gasten welke halal gerechten gebruikten was rekening gehouden. Verder kregen  de gasten een heerlijk glas wijn of andere drankje geserveerd. Als hulp bij het opdienen van de gerechten en drankjes fungeerden vrijwilligers van voedselbank. Ook werden de allerkleinsten van de gasten bezig gehouden door enkele dames van de voedselbank.

Het is geweldig dat Sophie dit aangeboden heeft aan deze groep medeburgers welke al enige tijd aangewezen zijn op hulp van de voedselbank. Er is door haar en haar keukenbrigade veel werk verzet om dit kerstdiner tot een succes te maken. En gelet op de reacties van de gasten was het zeker een succes.

Het bestuur en alle vrijwilligers van de Voedselbank Best zijn Sophie dan ook veel dank verschuldigd voor het door haar genomen initiatief.