Op woensdag 20 november 2019 heeft Sinterklaas met 3 zwarte Pieten een bezoek gebracht aan de voedselbank in Best. Al weken was de werkgroep in touw om er een mooi feest van te maken. De ouders moeten benaderd worden om de kinderen uit te nodigen voor het feest, de cadeautjes moeten worden ingekocht en verzameld, de zaal moet versierd worden, een jongleur-act wordt geboekt en last but not least de Sint en zijn Pieten moeten worden uitgenodigd. Voorwaar een hele organisatie.

Nadat alle tellingen waren verricht blijkt dat 65 kinderen graag het Sinterklaasfeest bij willen wonen. Wat een feest gaat dat worden. Tot onze grote blijdschap is ons contact met het Nationaal Fonds Kinderhulp dusdanig dat wij bij hen een bestelling mochten plaatsen voor 65 cadeaubonnen à € 20,00 om deze bonnen bij VD.nl om te wisselen voor mooie cadeautjes. Snel aan de slag dus om te kiezen, bestellen, bezorgen door PostNL bestelauto’s, inpakken en klaarleggen. Stichting Eddie uit Spoordonk schenkt het snoepgoed waarvan alle kinderen op deze feestelijke middag met volle teugen genieten.

Om 14.30 uur zijn alle kinderen, ouders en een aantal vrijwilligers van de voedselbank in spannende afwachting van het bezoek van Sint en zijn gevolg. Ondertussen vermaken een groot aantal kinderen zich met alle acts van de jongleur. Hij weet veel kinderen op de vloer te krijgen om de kunstjes met bal, hoepel en knotsen te volbrengen.

Om 3 uur kondigt de eerste zwarte Piet het bezoek aan van de Sint en de overige 2 Pieten.
Het wordt een gezellig samenzijn met zang en dans maar met spanning wordt toch uitgekeken naar het moment waarop alle kinderen één voor één bij Sinterklaas mogen komen om hun cadeautje in ontvangst te nemen.

En dan komt het spannendste moment; alle kinderen moeten wachten met uitpakken totdat alle overige kinderen hun cadeautje hebben ontvangen.
En dat kunnen ze….bravo, bravo ! Na het laatste cadeautje dat door Sinterklaas wordt  uitgedeeld begint het aftellen; 1, 2, 3….daar vliegt het papier door de zaal.

Nadat alle kinderen met een glunderend gezichtje hun cadeautje hebben uitgepakt kan ook Sinterklaas en de 3 Pieten weer vertrekken naar hun volgende bestemming.

Voor alle betrokken vrijwilligers is er weer een einde gekomen aan een zeer geslaagd feest. Iedereen gaat met een voldaan en blij gevoel weer naar huis. Dank aan allen die hebben meegewerkt om er een geweldig Sinterklaasfeest 2019 van te maken.