Uitdeeldag

Uitdeeldag

Wanneer: elke vrijdag
Waar: Sportlaan 10, in Best
Hoe laat:
Voedselpakketten dienen afgehaald te worden iedere vrijdag tussen 11.45 uur en 14.00 uur.
De voordeur blijft op vrijdag voor cliënten gesloten tot 11.30 uur. Het afgeven van goederen en producten kan geschieden via de poort naast het gebouw bij de zijdeur. Hier kunnen zich tevens mensen met een afspraak melden.

Dit geldt voor de cliënten uit alle drie de gemeenten Best, Oirschot e.o. en Son en Breugel.

Nummertjesappararaat
Bij binnenkomst na 11.30 uur trekt men eerst een volgnummer in de wachtruimte voor de zaal. Hierna meldt men zich na 12.00 uur bij de presentietafel. Op afroep van het volgnummer wordt men door een vrijwilliger door de “winkel” van de voedselbank in de zaalruimte begeleid.

Presentatietafel
Bij binnenkomst ontvangt de cliënt een kaartje. Daarop staat de naam van de cliënt en de grootte van het pakket.

Koffietafel
Na zich aangemeld te hebben bij de presentietafel neemt men plaats aan de koffietafel tot men door een vrijwilliger op nummervolgorde wordt geroepen. Voor het afhalen van het pakket is er gelegenheid voor wat drinken met wat lekkers.
De bezoekers die de cliënten meenemen kunnen daar wachten totdat de cliënt het pakket heeft gehaald.

Winkelformule
In de grote zaal worden de artikelen welke door de cliënten worden meegenomen aangeboden volgens de “winkelformule”. Dit betekent dat de cliënt op verwijzing naar zijn kaartje klein, middel, groot zelf keuzes kan maken in welke artikelen en hoeveel hij/zij mee wil nemen. Dit maakt de vrijheid van keuze voor de cliënt een stuk groter. In de koel/vriesruimte en de groente en fruit afdeling wordt nog wel uitgedeeld volgens de “oude” methode.

Soorten pakketten
Er zijn 3 soorten pakketten: klein, middel en groot. Klein is voor alleenstaanden of voor 2 personen, middel is voor een gezin voor 4 personen, groot is voor gezinnen met meer dan 4 personen

Vlees of vegetarisch
Als cliënten geen vlees of varkensvlees in het pakket willen is er een mogelijkheid om vegetarisch vlees of vis mee te nemen.

Natuurlijk geldt voor alles: indien voorradig

Koel- vriesruimte
De koel-vriesruimte is verdeeld in 3 uitdeelpunten.

  • Vlees
  • Brood
  • Groente en fruit

Aanwezigheid medewerker Maatschappelijk werk
Met grote regelmaat worden er afspraken tijdens openingstijden gemaakt voor cliënten met medewerkers van Maatschappelijk werk. Als deze medewerkers aanwezig zijn kunnen ze aangesproken worden voor vragen en advies bij problemen.

Afhalen pakketten op maandag
Op maandagmiddag voor de grotere gezinnen. Deze worden de voorafgaande vrijdag hierover geïnformeerd.
Hoe laat: vooraf geselecteerde cliënten tussen 12.00 uur en 12.30 uur.