voedselbankbest027Zaterdag 17 september jl heeft voedselbank Best e.o. weer haar jaarlijkse vrijwilligersdag gehouden.

Door de organisatie is voor in totaal 45 personen (vrijwilligers met hun partner) een grandioze dag in elkaar gestoken. Om 08.15 uur was het verzamelen bij het clubgebouw van O.V.S. vanwaar we om 08.30 uur met een bus richting Mariahout zijn vertrokken. In Mariahout aangekomen werden we in restaurant De Pelgrim getrakteerd op koffie met een heerlijk stukje ijstaart. Van daaruit ging de busreis verder richting Griendtsveen bij Deurne. Griendtsveen was de woonplaats van Toon Kortooms alwaar hij een groot deel van zijn boeken heeft geschreven. Hier hebben wij een bezoek gebracht aan het Toon Kortooms Park. In dit park heeft de groep in het museum uitleg gekregen over het leven van Toon Kortooms. Daarna hebben we op een hele humoristische wijze van gidsen van VVV Deurne uitleg gekregen over het turf steken in de Peel zoals dat vroeger werd gedaan. Tevens was er gelegenheid om in het restaurant te genieten van een heerlijk drankje met een broodje.

Na het bezoek aan Griendtsveen werd er weer koers gezet richting Mariahout om bij een zeer gastvrije familie de lunch te gebruiken. Door het fantastische weer kon dit in de buitenlucht plaatsvinden.

Met een goed gevulde maag ging de reis richting St. Oedenrode. Hier werd duidelijk waarom de organisatie had gezorgd voor een rijkelijk uitgestalde lunch. De volgende stop was nl. “Wijngaard Domaine les Damianes” van “de Rooise Wijnboer”. Door eigenaar Fons van Boxmeer werd in een gevleugend betoog een uiteenzetting gegeven over het fenomeen “Van stok tot slok” of wel hoe verloopt het proces van het planten van een wijnrank tot het schenken van een heerlijke wijn. Ook hebben we genoten van een rondleiding door de wijngaard en een wandeling over het “romantische pad”. In de wijnkelder heeft het gezelschap daarna nog genoten van een paar heerlijke wijnsoorten.

Na dit bezoek bracht de bus ons weer richting Best alwaar in het clubhuis van O.V.S. een lekker warm en koud buffet was klaar gezet dat belangeloos was gemaakt door enkele inwoners van Best. Als afsluiting werd het gezelschap getrakteerd op 4 heerlijke ijstaarten geschonken door ijssalon Roma uit Best.

Nadat de voorzitter de organisatie van deze dag had bedankt voor hun inzet ging iedereen rond 20.00 uur weer huiswaarts. Het was een dag om met plezier op terug te kijken.